sâmbătă, 4 iunie 2016

Corpul ecologic, corpul postum


Ecologia reflecta cel mai clar dimensiunea spatio-temporala a existentei si a noastra, pentru ca dimensiunea ecologica cuprinde atat totalitatea conditiilor materiale-spatiale in care traim si din care facem parte in prezent, cat si nemarginirea dimensiunii temporale intinsa in trecut si in viitor, prin care ecologicul e cauzat si cauzeaza.
a ne privi doar pe noi, si a spune ca posteritatea nu exista si deci conteaza mai putin, e la fel cu a spune ca noi nu contam si nu existam. pentru ca si noi nu suntem altceva decat posteritatea trecutului nostru, si nu existam decat pentru ca posteritatile trecute au existat si au contat(in existenta noastra).
inca mai culegem gunoaiele inaintasilor nostri, si inca producem gunoaie pentru posteritate.

gunoier =persoana care produce gunoi, reziduri(de toate tipurile).
persoana care produce gunoi = persoana care strica(pentru ca a produce gunoi inseamna a distruge anumite resurse si apoi a le lasa in urma in mod necontrolat si incostient. dar a nu produce gunoi inseamna a folosi resursele si a nu lasa nimic in urma).
persoana care strica = persoana care nu e stapana, nu acorda importanta, nu controleaza toate actiunile sale, nu cunoaste cauza(din trecut) si efectele(in viitor) actiunilor sale(pentru ca a strica mediul care te inconjoara si te sustine, si resursele de toate tipurile -naturale, umane/materiale, spirituale-, inseamna a te strica pe tine insuti).
persoana care nu e stapana pe toate actiunile sale = gunoier

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu